Bine ai venit! | 18 Nov 2017

ro | en

Info

Orar - 20 Aug 2013

Luni-Vineri: 10-18

 

Sambata, Duminica: INCHIS

Scurt istoric al evolutiei nevoii de blanuri in Romania. - 14 Nov 2012

 

In secolele XV-XVI hainele de blana erau interzise prin lege tuturor, cu exceptia nobililor si chiar si in cazul acestora erau permise categorii de blanuri conform rangului, in multe

 dintre regatele europene. Datorita numarului mare de nobili, blanurile aduse cu dificultate din Scandinavia sau din Rusia, aveau cerere mare si un pret ridicat, fiind chiar reglemantata prin lege dreptul de a purta blana, aceasta fiind simbolul apartenetei la o anumita clasa sociala, la o putere financiara, blanurile putand fi lasate mostenire urmasilor, indiferent de starea de uzura nefiind atinse de devalorizare.
Astfel, blana de hermina era permisa tuturor nobililor, jderul era permis seniorilor si burghezilor, iar blana de zibelina (samur) era permisa doar ducilor si regilor.
In secolul XIX odata cu dezvoltarea mijloacelor de transport, blana devine mult mai populara si mai accesibila ca pret, dar chiar si asa, blanurile nobile au ramas un simbol al puterii financiare.
In "Micul Paris" cum era cunoscut Bucurestiul dinaintea celui de al doi-lea razboi mondial, doamnele din inalta societate, pe langa haine de blana somptuase, odata cu aparitia rochiilor cu spatele gol incep sa poarte cape etole si gulere din blana de vulpe, vizon, astrahan sau chiar hermina ori zibelina.
La inceputul secolului trecut, datorita alternativelor limitate din partea industriei textile, gulerul din blana de orice fel apare pe aproape toate paltoanele orasenilor, in acelasi timp cu paltonul de stofa imblanit pentru barbati si femei, in cazul celor cu "dare de mana".
Din pacate anii comunismului duc la regresia acestei industrii, prin inchidrerea atelierelor particulare ale marilor maistri blanari adevarati maestri in domeniu, dar si prin reducerea importurilor de materii prime si accesorii. Astfel, dupa anii 70' se confectionau in Romania cu precadere articole din blana autohtona sau din tarile comuniste, partenere CAER ( astrahan, vulpe, bizm, marmota, capra, enot nutrie, iepure etc.) 
Daca la inceputul anilor '90 majoritatea clientilor isi doreau o blana pur si simplu, preferabil lunga,pentru ocazii, simbol al celui ce are si n-a avut, oferta era limitata datorita pretului, la hainele de vulpe polara poloneze, bandelate cu piele in forma de bradut, haine ce repede au "inceput sa umble singure" pe strazi fiind purtate de toata lumea incepand cu cele mai aranjate doamne ale perioadei respective, terminand cu vanzatoarele de flori.
Odata cu trecerea anilor si cu acumularea unor averi mult mai consistente, odata cu cresterea numarului calatoriilor in occident, cu aparitia revistelor de moda, a crescut si gradul de cultura in materie de moda al clientilor, acestia trecand de stadiul de a dori o haina de blana la a dori un anume fel de haina de blana, iar in ultimii ani chiar a dori doar o anumita haina de blana. 
Daca s-a pornit in anii 90 de la o haina lunga pentru ocazii s-a ajuns la dorinta de a avea o haina de blana pentru uz cotidian, care, de obicei este scurta sau de lungime medie, conform stiluilui de viata a celei care-o poarta. Astazi haina de blana, nu mai este doar un simbol al puterii financiare ci si un must have al ultimelor sezoane reci, dictat de moda internationala, anume creata pentru femeia de succes,moderna, dinamica, independenta chiar si in miscarea ei de zi cu zi. Astfel si pentru tinutele casual purtate din comoditate, exista confectii din blana naturala de lux adecvate acestor tinute, confectii care sa completeze respetivele tinute, care, sa scoata femeia ce-o poarta din marea masa a persoanelor care circula pe strada, sa ii dea unicitate, s-o diferentieze radical, haina de blana fiind si cel mai vizibil obiect vestimentar outdoor wear.
Pentru noi Casa de blanuri MG acesasta evolutie a societatii, ce a pornit de la nevoia de a avea un stoc de marfa specific preioadei in care traiam atunci, trecand prin cea de a avea un anume stoc de marfa in concordanta cu moda aniilor respectivi, ajungand la conceptul de "acel stoc" de marfa mult mai versatil in sensul bun al cuvantului, in stransa legatura cu moda momentului. 
In ultima vreme, pentru ca multe persoane cauta produse semnate de catre designeri celebri pe plan mondial, acestea ajungand de multe ori "o uniforma" in randul membrilor unor anumite straturi sociale, sau a aspirantilor catre acele straturi, toti "fashion victim" declarati, ne confruntam cu o cerere tot mai mare a produselor comandate "custom made", produse cu caracter de unicat, pornite de la un concept modern, de ultima ora, particularizate si perfectionate conform dorintelor, comoditatilor, al modului de viata si al obiceiurilor cotidiene a celei care va purta respectivul produs. Cineva spunea odata ca moda nu are nici o legatura cu comoditatea. Nimic mai adevarat. Toate femeile au simtit acest lucru purtand lucruri (genti, pantofi, fuste, rochii, etc) foarte moderne dar lipsite total de comoditate nu-i asa? Noi am incercat sa eliminam intotdeauna acest inconvenient, printr-o cercetare atenta si prin perfectionarea utilitatii, manevrabilitatii, comoditatii respectivului produs fara a ne abate insa de la linia modei actuale, de la conceptul initial, de la forma unica, speciala care determina si lipsa de comoditate. Daca noi reusim sa facem acest lucru, ma gandesc la faptul ca la conceptia multor produse vestimentare se tine cont doar de aspectul produsului respetiv, filozofie total gresita, dupa parerea mea. 

In ultimii ani marii designeri au inclus in colectiile lor confectii din blana sau accesorii din blana naturala mai mult ca niciodata, determinand publicul sa poarte tot mai mult ca niciodata articole din blana naturala, dandu-i articolului din blana naturala un caracter cotidian pentru un public cat mai larg, transformandu-l uneori, din bun de folosinta indelungata, din valoare intrinseca, altadata mijoc de acumulare, in obiect cu caracter de bun de larg consum, renuntarea la acesta facandu-se nu datorita uzuri fizice ci uzurii morale, pentru ca in scurt timp, devine out of fashion (demodat) pentru unii. 
Evolutia societatii din Romania, aparitia persoanelor atente la felul in care arata, si schimbarea obiceiurilor zilnice, doamnele nemaifacand cumparaturi in piata ci cel mult in supermarket, din lipsa timpului si din comoditate acestea iau masa in oras, aparitia rezidentelor si a birourilor mari, elegante, cu parcari subterane, doamnele nemaifiind nevoite sa circule prin mizerie si noroi, au dus la cresterea elegantei cotidiene, nu numai a celei ocazionate de evenimente speciale, si fiind simtit ca un femomen de masa, repet, in anumite cercuri sau straturi sociale tot mai largi, au dus la transformarea unor elemente de status symbol printre care si blanurile in elemente de style symbol, intalnite in viata de zi cu zi, ca elemente normale, conforme si necesare unui anumit stil de viata, aratand astfel ca ne respectam pe noi si pe cei cu care venim in contact, pentru a fi "din acelasi film" cand ne intersectam cu cei asemeni noua, imbracati corect.
Este asemeni costumului pe care-l imbraca muncitorul din fabrica numai la ocazii iar in cazul directorului de banca purtarea acestuia este un imperativ de zi cu zi.

 

 

 

 

 

Foto: Vinicio Pajaro- unic importator pentru Romania- Casa de blanuri MG

Accesorii blana - 02 Oct 2012

In acest sezon mai mult ca niciodata blana este un must have. Astfel, in afara de o haina de blana sau de o jacheta de blana, pentru o tinuta casual o vesta de blana nu poate lipsi din garderoba dumneavoastra. Pentru ocazii la o rochie de seara tinand cont frigul de afara o capa de blana va poate feri de frig si in acelasi timp va poate completa tinuta.


Multe doamne sunt foarte atente cand este vorba despre pantofi sau geanta. Daca doresc sa aibe o tinuta impecabila, (din pacate) putine doamne stiu ca o blana le completeaza tinuta, o innobileaza si pe langa aspectul aristocratic le asigura si un confort termic de necontestat.

Mi-a fost dat sa particip la cateva evenimente in aceasta toamna si am constatat cu dezamagire ca persoane pe care le consideram "cool" din punct de vedere al stilului vestimentar, in anumite ocazii nu stiu ca le trebuie o blana sau nu stiu ce fel de blana le trebuie. 
Astfel, am vazut mirese, nase sau chiar simple participante la evenimente, care tremurau din toate incheieturile lasand sa se vada rochia frumoasa pe care dadusera cateva mii de euro creata de nu stiu ce designer de la noi sau aiurea. Se vedea ca lipseste cava din vestimentatia lor. Capa de blana, etola din blana sau chair si un simplu bolero. 

Unele doamne, mai friguroase si mai pragmatice din fire, au apelat la ce aveau prin dulap: o jacheta de blana, o haina de blana...., alegere la fel de nefericita. Unele jachete de blana arata la unele rochii de seara (sau mai ales la rochiile de mireasa) la fel de nepotrivit ca si cum ar fi purtate la un trening. 
Apreciam pantofii la peste 1000 euro, pliculetul la peste 1000, rochia cateva mii bune si? Hop deasupra cu blana din dulap alegere nefericita pentru acea tinuta. Pacat de banii cheltuiti. Daca mai cheltuiau cateva sute sau putin peste 1000 de euro pentru o capa sau etola din blana aveau o tinuta impecabila. In afara de asta, pastrau respectiva  etola sau capa o viata pentru alte evenimente.

Multe cliente se mirau cand le ceream un pret corect pentru o capa de vizon in jur de 1000 de Euro sa zicem. "Pai de ce asa mult? Am dat 5000 pe rochie" spuneau doamnele aratandu-mi cu trufie rochia facuta dintr-un material sintetic sau semisintetic cu maiestrie indoielnica de nu stiu ce croitoras autoproclamat "DESIGNER". 
Pai de cand o blana naturala de lux, trebuie sa coste mult mai putin decat o rochie textila? Cat costa materia prima in ambele cazuri? Ce volum de munca presupune fiecare dintre aceste produse? Va las sa va raspundeti singuri la aceste intrebari. Nu intamplator nu o sa zabovesc prea mult la subiectul BLANA SINTETICA. Arata mai rau cu, decat fara. Are aspect cheap si este exact ca si cum ati purta un fake grosolan.

Zilele urmatoare vom discuta despre veste.
Aceasta scurta "disertatie" nu are caracter publicitar ci mai degraba unul informativ, educativ. In cazul in care stiati toate aceste lucruri, imi cer scuze ca v-am retinut.
Cu stima: Daniel MargariIn acest sezon mai mult ca niciodata blana este un must have. Astfel, in afara de o haina de blana sau de o jacheta de blana, pentru o tinuta casual o vesta de blana nu poate lipsi din garderoba dumneavoastra. Pentru ocazii la o rochie de seara tinand cont frigul de afara o capa de blana va poate feri de frig si in acelasi timp va poate completa tinuta.
Multe doamne sunt foarte atente cand este vorba despre pantofi sau geanta. Daca doresc sa aibe o tinuta impecabila, (din pacate) putine doamne stiu ca o blana le completeaza tinuta, o innobileaza si pe langa aspectul aristocratic le asigura si un confort termic de necontestat.
Mi-a fost dat sa particip la cateva evenimente in aceasta toamna si am constatat cu dezamagire ca persoane pe care le consideram "cool" din punct de vedere al stilului vestimentar, in anumite ocazii nu stiu ca le trebuie o blana sau nu stiu de care blana le trebuie. 
Astfel, am vazut mirese, nase sau chiar simple participante la evenimente, care tremurau din toate incheieturile lasand sa se vada rochia frumoasa pe care dadusera cateva mii de euro creata de nu stiu ce designer de la noi sau aiurea. Se vedea ca lipseste cava din vestimentatia lor. Capa de blana, sau etola din blana sau chair si un simplu bolero. 
Unele doamne, mai friguroase si mai pragmatice din fire, au apelat la ce aveau prin dulap: o jacheta de blana, o haina de blana...., alegere la fel de nefericita. Unele jachete de blana arata la unele rochii de seara (sau mai ales la rochiile de mireasa) la fel de nepotrivit ca si cum ar fi purtate la un trening. 
Apreciam pantofii la peste 1000 euro, pliculetul la peste 1000, rochia cateva mii bune si? Hop deasupra cu blana din dulap alegere nefericita pentru acea tinuta. Pacat de banii cheltuiti. Daca mai cheltuiau cateva sute sau putin peste 1000 de euro pentru o capa sau etola din blana aveau o tinuta impecabila. In afara de asta, pastrau blana o viata pentru alte evenimente.
Multe cliente se mirau cand le ceream un pret corect pentru o capa de vizon in jur de 1000 de Euro sa zicem. "Pai de ce asa mult? Am dat 5000 pe rochie" spuneau doamnele aratandu-mi cu trufie rochia facuta dintr-un material sintetic sau semisintetic cu maiestrie indoielnica de nu stiu ce croitoras autoproclamat "DESIGNER". 
Pai de cand o blana naturala de lux, trebuie sa coste mult mai putin decat o rochie textila? Cat costa materia prima in ambele cazuri? Ce volum de munca presupune fiecare dintre aceste produse? Va las sa va raspundeti singuri la aceste intrebari. Nu intamplator nu o sa zabovesc prea mult la subiectul BLANA SINTETICA. Arata mai rau cu decat fara. Are aspect cheap si este exact ca si cum ati purta un fake grosolan.
Zilele urmatoare vom discuta despre veste.
Aceasta scurta "disertatie" nu are caracter publicitar ci mai degraba unul informativ, educativ. In cazul in care stiati toate aceste lucruri, imi cer scuze ca v-am retinut.
Cu stima: Daniel Margarit

Intretinere blanuri - 17 Feb 2012

Acum in perioada rece este recomandat sa scoateti in blacon hainele de blana pe care nu le purtati. Se rehidrateaza si mor eventualele larve de molii. Impotriva moliilor folositi spray-ul Sano K 600. Noi il folosim cu succes de multi ani. Are un miros discret si nepersistent.

Vesta blana - 20 Dec 2011

Vesta de blana, un element care da distinctie si eleganta tinutelor casual. Este cea mai vizibila si face cel mai bine diferenta intre cea care o poarta si restul lumii. Mai mult decat geanta sau pantofii. Este articolul care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei persoane preocupata de felul in care arata. Vesta poate fi din blana cu par scurt (vizon, vizon tuns) sau din blana cu par lung (vulpe, miel tibetan, raton etc.) sau combinatii de blanuri cu par lung si scurt. Din pacate vestele din blana cu par lung, desi sunt mai trendy, nu avantajeaza orice silueta.

Vanzari online - 06 Dec 2011

O haina de blana naturala este un obiect de lux. In opinia noastra, ea trebuie sa aiba o calitate ireprosabila. Doar proband si atingand o haina de blana poate fi perceputa calitatea acesteia si este imposibil de realizat acest lucru online. Pentru a preintampina furturile intelectuale, noi avem doar o mica parte a produselor fotografiate si puse pe site. Vrem ca atunci cand cumparati un articol din blana naturala de lux sa faceti alegerea optima. Suntem pregatiti sa satisfacem cele mai exigente gusturi si va putem chiar consilia in procesul de cumparare pentru a va aduce un nivel ridicat de satisfactie si pentru a va fideliza ca si clienti.

Din aceste motive, nu vindem blanuri online

Va multumim mult pentru intelegere si va asteptam sa ne vizitati.

Traditie de famillie din anul 1939 - 12 Oct 2011

In anul 1939 tatal meu Margarit Ion isi incepe activitatea ca ucenic in blanarie, la varsta de 14 ani. A invatat meserie de la cei mai mari blanari ai vremii, ajungand dupa ani sa fie unul dintre cei mai cunoscuti blanari din Romania. Din pacate se stinge din viata in anul 1974 dar transmite tainele meseriei mamei mele Ileana Margarit, care, in timpul comunismului se specializeaza cativa ani in Germania alaturi de mari mesteri blanari romani emigrati.

Din 1992 incep sa lucrez impreuna cu mama mea, deprinzand aceasta nobila meserie. Am preluat modul de lucru din atelerele din Germania perfectionandu-l prin impletirea metodele de lucru si tehnologia avansata a atelierelor din Italia pe care le-am stuidat indeaproape. Suntem in magazinul din Stefan cel Mare din anul 1997. Nu am dezvolatat o retea de magazinie deoarece nu eram siguri ca putem asigura acelasi nivel al serviciilor ca in locatia actuala.

In prezent colaboram si suntem unici importatori pentru unii dintre cei mai faimosi designeri din lume, dintre care pot fi mentionati Vinicio Pajaro, Antonio Didone si colaboram cu cateva zeci de ateliere artizanale din Italia.

In atelerul propriu, impreuna cu colegii mei, si ei mesteri blanari cu vechi traditii de familie in domeniu, realizam cu tehnologii de ultima ora , folosind materii prime din import, modele serie scurta sau modele unicat, "custom made" conform dorintelor si fanteziei clientilor nostri, la un inalt nivel calitativ, perceput de necunoscatori si apreciat de specialisti.

Siguri de calitatea produselor, am fost primii din Romania care au oferit certificat de garantie pentru confectiile noastre din blana naturala pentru o perioada de 3-5 ani desi legea romana impunea o garantie de 30 de zile.

De asemeni oferim pe langa serviciile din perioada de garantie si serivicii postgarantie, dintre care pot enumera, reparatii, restilizari, curatarea profesionala a blanurilor naturale de lux si altele.
Multumim tuturor clientilor nostri fara de care nu am fi putut exista.

Cu stima,
Daniel Margarit

Noua colectie - 06 Oct 2011

Noua colectie a Casei de blanuri MG  (2011-2012) este deja prezenta in magazinul nostru. Vom reveni cu amanunte.

Prezentare Bellagio - 30 Sep 2011

In aceasta seara vom avea o mini prezentare a colectiei 2011-2012 in Club Bellagio. Vom prezenta doar 12 dintre noile noastre modele. Va asteptam.

Gata renovarea! - 15 Sep 2011

Va asteptam cu un magazin in haine noi dar si cu colectia 2011-2012.

Mod de intrebuintare si pastrare al articolelor din blana naturala. - 06 Dec 2010

Blana este un produs natural care "respira" in sensul ca face schimb de umiditate cu mediul.

 

Pentru pastrarea calitatilor unei haine de blana cat mai mult timp recomandam:

 

 

- Pastrarea produsului intr-un loc uscat, racoros, (dulap sau dressing) departe de surse de caldura, ferit de mirosuri straine, ferit de razele soarelui, pe umeras cu marginile rotunjite (pentru pastrarea formei umerilor), NEACOPERIT cu saci textili sau din plastic;

 

- Aerisirea periodica in spatii deschise, acoperite (balcoane, verande, etc) atunci cand este ceata, cand ploua sau cand ninge pentru rehidratarea pielii. De asemenea purtarea hainei in timpul ninsorii slabe este benefica pentru produs;

 

- Atunci cand este umeda, haina se scutura usor si se aseaza pe umeras departe de surse de caldura. In cazul ninsorii abundente sau a ploii evitati umezirea excesiva a produsului (prin umezirea excesiva se intelege patrunderea apei prin blana, pana la udarea pielii hainei). La uscare se ve deforma si va deveni mai rigida;

 

- Pentru evitare sifonarii hainei este interzisa acoperirea ei cu alte haine si aglomerarea in spatii mici cu inaltime insuficienta. Se recomanda pastrarea unei distante de minim 15 cm intre umerase si poala hainei sa nu atinga partea inferioara a dulapului;

 

- Blana trebuie protejata impotriva moliilor prin pulverizare periodica cu spray-uri speciale (uscate). Recomandam in acest sens de pe piata romaneasca SANO K 600 DRY. Probabil ca exista si altele dar noi il folosim pe acesta cu succes de multi ani fara nici o problema.

 

-BLANA NECESITA O CURATIRE SPECIFICA, SPECIALIZATA. Nu apelati la orice curatatorie de tip ecologic chiar daca spun ca ar putea curata si blana.

 

In curand la aceasta rubrica: Greseli frecvente in modul de  purtare si depozitare al  articolelor din blana

Bucharest Fashion Week 2010 - 02 Dec 2010

Pe data de 1 Dec. 2010 a avut loc prezentarea colectiei 2010 in cadrul Bucharest Fashion Week. Fotografiile produselor prezentate pot fi vazute pe pagina de colectie. Pentru ca in cadrul prezentarii am avut la dispozitie doar 12 minute numarul hainelor de blana a fost limitat la 22 produse.

 

Filmul prezentarii il puteti vedea pe stilfeminin.ro (la linkul:)

http://bfw.stilfeminin.ro/galerii-video/casa-de-blanuri-mg-2.html